مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه بین المللی چابهار، از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را شروع نمود. هدف این مرکز رشد: آموزش عمومی کارآفرینی و تخصصی، ترویج و فرهنگ سازی کارآفرینی درون دانشگاه و نیز در میان جامعه محلی، برگزاری رویدادهای فناوری و نوآوری، انجام پژوهش‌های کارآفرینانه و فناورانه و همچنین مشاوره‌های عمومی و تخصصی در حوزه کسب و کار و کارآفرینی می باشد. در این میان مرکز رشد، رسالت اصلی خود را حمایت از صاحبان ایده های فناور برای استقرار در مرکز رشد می داند تا بتوانند محصول و خدمت خود را عملیاتی نموده و تجاری سازی نمایند.

 

مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار
مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار و عکس مک هاب

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه بین المللی چابهار

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه بین المللی چابهار، از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را شروع نمود. هدف این مرکز رشد: آموزش عمومی کارآفرینی و تخصصی، ترویج و فرهنگ سازی کارآفرینی درون دانشگاه و نیز در میان جامعه محلی، برگزاری رویدادهای فناوری و نوآوری، انجام پژوهش‌های کارآفرینانه و فناورانه و همچنین مشاوره‌های عمومی و تخصصی در حوزه کسب و کار و کارآفرینی می باشد. در این میان مرکز رشد، رسالت اصلی خود را حمایت از صاحبان ایده های فناور برای استقرار در مرکز رشد می داند تا بتوانند محصول و خدمت خود را عملیاتی نموده و تجاری سازی نمایند.

مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار همانند دیگر مراکز رشد دانشگاهی، بر اساس سیاست های برنامه های سوم و چهارم توسعه دولت و به منظور ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی، تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی- کاربردی، توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط دانش بنیان، تسهیل در انتقال دانش و فناوری از مراکز دانشگاهی به دیگر مراکز جامعه و صنعت و برطرف نمودن نیازهای جامعه، ایجاد و گسترش یافته است. این مرکز با ۳ هسته فناور و ۲ واحد فناور شروع به کار کرده است و در حال حاضر بیش از ۲۰ هسته و واحد فناور در آن استقرار دارند.

این مرکز رشد به عنوان تنها مرکز رشد مستقر در منطقه آزاد چابهار توانسته است تسهیلات ویژه ای را به صاحبان ایده ارائه نماید.

مرکز نوآوری مکران دانشگاه بین المللی چابهار

طبق تعریف صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، مرکز نوآوری، “مرکزی است متشکل از یک یا چند تیم نوآور که با همکاری مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های متقاضی محصولات جدید، در یک حوزه تخصصی در چارچوب برنامه‌ای بلندمدت با هم همکاری می‌کنند”.

از جمله عواملی که ایجاد مراکز نوآوری را به یک نیاز تبدیل کرده است، به وجود آمدن تغییرات سریع در فناوری‌های روز دنیا و مسائل اجتماعی جامعه امروز است. مراکز نوآوری با همان ایده جذب خلاقیت‌ها و نوآوری‌های افراد ایجادشده‌اند و به دنبال عرضه یک محصول به بازار هستند، البته محصولی که بر مبنای دانش و پژوهش ساخته شده باشد. افزایش تعداد افراد تحصیل کرده، مخصوصاً در پنجاه سال گذشته، فکر ایجاد مراکز نوآوری را در بین محیط‌های آکادمیک و صنعتی شکل داده است، چراکه ایده‌های گذشته بشر دیگر کارایی لازم در بعضی از زمینه‌ها را نداشته‌اند.

از این رو مرکز نوآوری مکران دانشگاه بین المللی چابهار در سال ۱۳۹۹ به منظور هدایت و تجاری سازی ایده‌ها و صنایع خلاق به بهره برداری رسید که اهداف ذیل را دنبال میکند:

ایجاد زمینه مناسب برای بروز خلاقیت و بستری برای رشد و پرورش ایده‌های نو بر مبنای دانش

حمایت از طرح‌های پژوهشگران، محققان، دانشجویان و دانش آموزان

کمک به شکل‌گیری و حیات شرکت‌های دانش‌بنیان

ایجاد بستر مناسب برای کارآفرینی، اشتغال و تجاری‌سازی محصولات

تولید فن‌آوری و خروج از مونتاژکاری

ایجاد ارتباط بین دانشگاه، صنعت و دولت و تأمین سرمایه‌های مادی و معنوی

ایجاد شور و انگیزه جهت نوآوری در علوم مختلف اعم از علوم حاضر و جدید

گسترش فناوری و ایجاد بستر تجاری‌سازی در زمینه‌های مختلف (خروج از فرهنگ تک‌محوری بودن و ترک عادت تولید فقط در یک زمینه خاص)

چشم انداز و رسالت مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار

در راستای سیاست‌های کلان دانشگاه بین المللی چابهار و حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین، با اولویت توجه به حوزه فناوری و کارآفرینی و خلق ارزش، وظایف مرکز رشد، به شرح ذیل است:

  • استقرار واحدهای متقاضی ورود و عقد قرارداد با مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی
  • اعمال فعالیت‌های آموزشی، مشاوره‌ای، حمایتی و تشویقی برای دانشجویان و دانش آموختگان و جامعه محلی
  • برگزاری رویدادهای نیازهای فناورانه
  • تسهیل حضور واحد‌های فناور در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی
  • فراهم کردن شرایط لازم برای شکل‌گیری و رشد واحدهای فناور و حمایت از این واحدها برای دستیابی به محصول/ خدمات مرتبط با ایده محوری
  • ایجاد زمینه کارآفرینی و حمایت از نوآوری و خلاقیت کارآفرینان، دانش‌آموختگان دانشگاهی و فناوران
  • ایجاد زمینه‌های لازم برای تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی، فناوری، ایده‌های نوآورانه و تولید محصولات/ خدمات فناورانه
  • ایجاد شرایط لازم برای توسعه شبکه همکاری بین بخش‌های تحقیقاتی و محیط کسب وکار با تاکید بر رویکرد محلی
  • ایجاد شرایط لازم برای ورود فناورهای جدید و نوآوری در محصولات و خدمات از طریق حمایت و توسعه واحدهای فناور

 

مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار
مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار

امکانات مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار

فضا ها و ابعاد مک هاب چابهار

مک هاب (مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار) با هدف فراهم کردن محیطی مناسب برای شکوفایی ایده‌های تکنولوژی و تجاری سازی ایده‌ها و همچنین دستاوردهای علمی و پژوهشی و نیز تقویت مهارت های کار آفرینی، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۲  آغاز کرده است و اکنون دارای مساحت تقریبی ۹۰۰ متر مربع می‌باشد.

جهت افزایش کارآیی هسته‌ها و واحدهای راه یافته به این مرکز فضاهای اختصاصی تعبیه شده است که ترتیب آن‌ها به شرح ذیل می باشد:

۱- فضای کار اشتراکی

۲- استودیو موسیقی

۳- آزمایشگاه

۴- فضای تولید محتوا

۵- سایت فناوری اطلاعات

۶- استدیو بازی و انیمیشن سازی

۷- دفتر کاری منفرد

۸- باغ نوآوری

۹-مرکز شتابدهی صادرات گرا

 

راه های ارتباطی با مک هاب چابهار

آدرس ایمیل مرکز رشد دانشگاه بین الملی چابهار

roshd@iuc.ac.ir

شماره تماس:

۰۵۴-۳۴۲۸۸۰۰۶

سوالات متداول

۱-مخاطبین مرکز رشد چه کسانی هستند؟

اعضای هیات علمی ، دانشجویان، تیم ها و یا واحدهای فناور نوپایی که طرحشان از مرحله تحقیقات اولیه و فاز پژوهش عبور کرده است و از طرفی هنوز موفق به تجاری سازی محصول خود نشده اند. این تیم ها یا واحدهای فناور با توجه به حوزه تخصصی طرح و ایده ای که دارند، ممکن است در مراحل متفاوتی باشند.

۲-پذیرش در مرکز رشد چگونه است؟

جذب و پذیرش در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه بین المللی چابهار از طریق طرح داشتن اید‌ای جذاب می باشد. همچنین واحدهای فنارو بیرون از دانشگاه نیز می توانند از طریق سامانه جذب و پذیرش کاربرگ های لازم را تکمیل کنند. تیم های فناور و صاحبان طرح های خلاق و نوآورانه پس از تکمیل فرم و ارسال آن در سامانه برای کارشناسان مرکز، و پس از بررسی های اولیه، در جلسات تخصصی با حضور داورانی از حوزه های مربوطه به دفاع از طرح خود پرداخته و برنامه کاری خود را برای تجاری سازی محصول ارائه می نمایند. در این جلسات علاوه بر اینکه مهارت و تخصص افراد تیم مورد سوال قرار می گیرد، به موضوعاتی نظیر بازار و سطح فناوری نیز پرداخته می شود.

۳-ملاک های ارزیابی طرح ها و تیم ها برای ورود به مرکز رشد چیست؟

تیم کاری : تیم متخصص، هماهنگ، متمرکز بر روی طرح، وجود مهارتهای کارآفرینی، مهارتهای مدیریتی و تجاری، و… سطح فناوری طرح: از نظر کارشناسان تخصصی و داوران می بایست امتیاز لازم را کسب نمایند که نشان دهنده سطح بالای فناوری محصول یا خدمات می باشد. پتانسیل بازار آینده طرح: از نظر کارشناسان با تجربه در حوزه های تجاری و سرمایه گذاری، بتوان آینده مطلوب و با حاشیه سود جذاب برای طرح متصور شد.

۴-مدت زمان حضور در مرکز رشد چقدر می باشد؟

با توجه به میزان پیشرفت طرح ها تا رسیدن به مرحله تجاری سازی، مدت زمان حضور در مرکز و استفاده از مزایای آن متفاوت می باشد (مجموع دوره پیش رشد و دوره رشد: از یک تا ۳ سال) تیم ها و شرکت ها در صورت پذیرش در مرکز وارد مرحله پیش رشد می شوند تا زمان کافی برای دست یابی به شاخص های اولیه را داشته باشند. از ملاک ها و شرایط برای ورود به دوره رشد می توان به ثبت شرکت و ایجاد شخصیت حقوقی، تهیه نقشه راه، تکمیل تیم کاری و … اشاره نمود.

۵-راه های تامین منابع مالی برای شرکت‌های عضو مرکز چگونه است؟

واحدهای فناور نوپایی که عضو مرکز رشد هستند، نیاز به صرف هزینه هایی در جهت تداوم فعالیت های شرکت و تیم خود دارند. هزینه های نیروی انسانی، فضای استقرار، تجهیزات مورد نیاز، و غیره از جمله این موارد می باشند. این هزینه ها معمولا از طرق زیر تامین می شود: ۱- سرمایه شخصی اعضای تیم ۲- وام های بانکی ۳- تسهیلات صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی استان سیستان و بلوچستان ۴- سرمایه گذار بخش خصوصی با توجه به تجربه شرکت‌های نوپای مرکز رشد در سال‌های قبل، اخذ وام و تسهیلات (به جز در موارد خاص) عمدتاً باعث دور شدن تیم ها از اهدافشان، و گاهی به شکست منجر می شود. در مرکز رشد واحدهای فناور و کارآفرینی دانشگاه بین المللی چابهار، با کمک شبکه ارتباطاتی خوب پارک علم و فناوری دانشگاه و با اعتباری که این مجموعه ایجاد نموده است، سرمایه گذاران بسیاری تمایل و آمادگی خود را برای ورود به عرصه فناوری اعلام نموده اند.

حوزه های فعالیت مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار

۱- شیلات و آبزیان

امروزه آبزیان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی برای جمعیتی یک میلیاردی در ۵۸ کشور دنیا قلمداد می‌شوند. بیشتر این جمعیت‌ را کشور‌های فقیر و در حال توسعه تشکیل داده‌اند. از این رو استفاده از منابع آبی اهمیت فراوانی برای گردش چرخ‌های اقتصادی، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و محرومیت‌زدایی این مناطق دارند.  با توسعه پایدار شیلات در در برنامه‌های پنج‌ ساله کشور، نزدیک به ۲۲۳ هزار شغل مستقیم وجود دارد و تولیدات این زیربخش مهم اقتصادی به حدود یک میلیون تن محصولات به صورت سالانه نیز می‌رسد. همچنین صادرات شیلات ایران در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار بوده است. عمده بهره‌برداری از منابع زنده آبی ایران به‌جز در مناطق غیرساحلی که در حوزه آب‌های داخلی صورت می‌گیرد در استآن‌های ساحلی در دو حوزه آب‌های شمال، دریای خزر و جنوب خلیج فارس و دریای عمان نیز قابل توسعه است.

 

با وجود گستردگی مرز آبی کشور آنچنان که باید و شاید امکان استفاده از تمامی ظرفیت‌های آبی ایران وجود ندارد. از این سو، برخی عوامل شامل، شناخت وظایف، هدف‌ها و برنامه‌های شیلات و ارزیابی عملکرد آن از جمله مواردی هستند که در افزایش سودآوری و استفاده بهینه از این بخش مهم اقتصادی تاثیرگذار خواهند بود.

  • توجه به بهره‌وری تولید و افزایش کارایی اقتصادی؛
  • اشتغال‌زایی پایدار با آبزی‌پروری
  • افزایش سرمایه‌گذاری در تعاونی‌ها، سازمآن‌های مردم نهاد و اتحادیه‌ها
  • حمایت از صندوق بیمه کشاورزی
  • افزایش پرورش ماهی در استخرهای چندمنظوره، آب‌بند‌ها و نظایر آن
  • استفاده از فناوری‌های نوین در آبزی‌پروری
  • ایجاد و تقویت فرصت‌های شغلی پایدار از طریق آبزی‌پروری

 

بندر چابهار به سبب مختصات جغرافیایی خاص خود که آن را به آب‌های آزاد متصل می‌کند، می‌تواند کشور را به شاهراه تجارت جهانی متصل کند و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. بندر زیبای چابهار گرچه شاید در نخستین نگاه، ناحیه ای محروم وفاقد جاذبه‌های گردشگری و پیشینه تاریخی به نظر آید؛ اما واقعیت آن است که این ناحیه دارای بهترین کرانه اقیانوسی کشور و معتدل‌ترین هوای جنوب کشور است. و همچنین این شهرستان حدوداً دارای ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی در دریای عمان می‌باشد.

لذا مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین‌المللی چابهار اهمیت ویژه‌ای به این صنعت می‌دهد و از شرکت‌های حاضر و یا افراد صاحب ایده دعوت به عمل می‌آورد.

 

۲- پزشکی و سلامت

تلاش بشر برای درمان بیماری‌ها و آسیب‌ها از دوران پیش از باستان، و در دوران باستان در کنار دین و گاه به عنوان بخشی از آن، وجود داشته ‌است. در یونان باستان، پزشکانی مانند بقراط، پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیان‌گذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابن‌سینا و رازی، طی شد. در رنسانس با بهره‌گیری از روش علمی پزشکی، پیشرفت‌های قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن، شناخته می‌شود، بنیان گذاشته شد.

اگر چه پیشرفت‌های روز افزون در این حوزه باعث درمان بسیاری از بیماری‌ها شده است و باعث شده تا این دانش کم اهمیت‌تر از گذشته به نظر آید اما ظهور ویروس کرونا در جهان بار دیگر نشان داد تا این بخش از علم همواره نیاز جامعه بشری خواهد ماند. همچنین بخش‌هایی در این حوزه وجود دارد که نیاز به نوآوری‌های خاصی در جهت درمان یا تسهیل روند درمان هستند. از اینرو از افراد صاحب ایده و یا شرکت‌های فعال در این حوزه دعوت می‌شود تا در مرکز رشد دانشگاه حضور به عمل آورند تا از خدمات ارائه شده در این مرکز بهره‌مند گردند.

 

۳- توسعه شهری

امروزه با رشد روزافزون شهرنشيني، مشكلات شهري، بيش از هر زمان ديگري دامن‌گير شهرهاي كشور شده است. مشکل مسکن، حمل‌ونقل شهری، کمبودهای زیست‌محیطی و آلودگی‌های مربوط به آن، نمونه‌های مشخصی از این مشکلات هستند. اين مشكلات با تأثيرگذاري بر تمامي جنبه‌هاي شهرنشيني، روابط منطقي زندگي شهرنشيني را نابسامان نموده و كيفيت كلي و قابليت زندگي در آن‌ها را به شدت كاهش داده و زمينه ناپايداري در آن‌ها را فراهم كرده است.

یکی از جنبه‌های حائز اهمیت در شهرها که هم علت و هم معلول بسیاری از معضلات شهری است، بافت فرسوده شهری می‌باشد. ماهیت بافت فرسوده، هرگونه بی‌توجهی به آن را از جهات مختلف بی‌اعتبار می‌‌کند؛ زیرا از لحاظ فرهنگی، خاستگاه شهر امروزی و یادگاری از فرهنگ و تاریخ پیشین است، از لحاظ اجتماعی چه در صورت متروک شدن و چه کاربری‌های نامتناسب، بخشی از جامعه و ضامن زندگی انسآن‌ها است، از لحاظ کالبدی با وجود همه فرسودگی هنوز دارای ارزش معماری و شهرسازی بی‌نظیری است .

مناطق فشرده و فرسوده شهری، بر تصمیم‌گیری‌های مدیران شهری تأثیرگذار هستند و بخش مهمی از فعالیت‌های آن‌ها به بهبود شرایط و راهکارهای مناسبی برای افزایش شرایط زندگی در این مناطق اختصاص یافته است.

این بافت‌ها معمولاً از کیفیت زیست‌محیطی پایین و فضای غیربهداشتی رنج برده و گاهی آلودگی‌های ناشی از آب‎های سطحی، سیستم فاضلاب و جمع‌آوری زباله در آن‌ها دیده می‌‌شود. سکونت غیرمجاز، نسبت بالای استیجار، شیوع اعتیاد و انواع ناهنجاری‌های رفتاری و بزهکاری و ناامنی به ویژه برای کودکان و بانوان، از ویژگی‌های بافت فرسوده شهرها می‌‌باشد لذا این نارسایی‌ها موجب شده است که این مناطق نسبت به سایر مناطق شهری، از کیفیت زندگی پایین‌تری برخوردار باشند و زیست‌پذیری در آن‌ها کاهش یابد.

لذا افرادی که دارای ایده‌ای خاص در جهت بهبود هر یک از معضلات ذکر شده هستند با مراجعه به مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار می تواند قدمی در رشد و بهبود کیفیت زندگی روزمره افراد جامعه برداشته و نیز کسب و کار خود را شکوفا کند و این مرکز هرگونه خدمات مشاوره‌ای و پیش بردی را در اختیار این عزیزان خواهد گذاشت.

 

۴- صنایع پس کرانه‌ای

پس‌کرانه بنادر؛ فرصت مطلوبی برای سرمایه گذاری تولیدکنندگان ایجاد می کند، بدین جهت ضرورت دارد که برای رونق آن تمهیدات جدیدی از سوی دولت صورت گیرد. برای آنکه توسعه پس کرانه بنادر با سرعت انجام و نتیجه مطلوب آن عاید اقتصاد کشور شود، بهتر است که حمایت از تیم های استارتاپی در جهت براوردن نیازهای صنایع پس کرانه ای صورت پذیرد.

اگر اولویت گذاری در کنار سیاست های تشویقی و حمایتی باشد، سرمایه گذاران به حضور در پسکرانه بنادر، ترغیب خواهند شد و همچنین شاهد فعال شدن تعداد زیادی از  تولیدکنندگان در پسکرانه بنادر خواهیم بود. در شرایطی که هزینه تولید افزایش پیدا کرده است و تولیدکنندگان به دنبال کاهش هزینه های خود هستند، حضور در پسکرانه بنادر تا حد قابل توجهی از هزینه های آنها می کاهد. برای اینکه استقبال سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در پسکرانه بنادر افزایش پیدا کند، در حوزه حمل و نقل ریلی و جاده ای نیازمند توسعه هستیم، خیلی از تولیدکنندگان تمایل به فعالیت در نزدیکی بنادر را دارند، اما به جهت کمبود در زیرساخت های از حضور اجتناب می کنند.

ازینرو مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار در راستای ایجاد فضا و شرایط لازم در توسعه این صنعت پذیرای ایده‌های نوآورانه شما عزیزان خواهد بود تا در راستای شکوفایی و بالندگی این مرز و بوم با یاری یکدیگر قدم برداریم.

 

۵- عمران و ساختمان

در یک جامعه کمتر جایی پیدا می‌شود که فعالیت‌های عمرانی جزء اساسی‌ترین نیازهای آن نباشد همه نیازهای صنعتی و کشاورزی هم به صورت مستقیم و غیر مستقیم به این رشته وابسته است و از آن استفاده می‌کنند.

در کنار رشد جوامع در پیشرفت علم و فناوری، توجه علمی به کارهای عمرانی خیلی ضرورت پیدا کرده است و تغییر راهکارهای گذشته باعث شده است که این رشته اهمیت خود را پیدا کند. کارهای عمرانی برای ایجاد ساختمآن‌ها، راه ها- پل ها، سدها، شبکه های آب رسانی شهرها و روستاها، ساختمان های خاص مانند نیرو گاه های هسته ای و حرارتی و .. بخش بزرگی از فعالیت های اقتصادی و تولیدی کشور را به خود اختصاص می دهد، طوری که سهم زیادی از سرمایه گذاری های ملی در طرح های ساختمانی و صنایع وابسته به آن استفاده می شود.

نیاز به فارغ التحصیلان این رشته در وزارت خانه ها و نهادها و سازمآن‌های دولتی و بخشهای خصوصی مثل شرکت های مهندسان مشاور و شرکت های ساختمانی و راه سازی باعث جذب این افراد می شود.

از این رو در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی در  بخش‌هایی نظیر هوشمندسازی، مدیریت انرژی، مقاوم سازی، شبیه سازی، معماری، طراحی داخلی و مهندسی فروش از افراد صاحب ایده و شرکت‌های فعال در این حوزه دعوت به عمل می‌آورد.

 

۶- فناوری‌های دیجیتال

امروزه در عصری زندگی می‌کنیم که به آن عصر دیجیتال اطلاق می‌گردد. عصر دیجیتال عصری است که در آن استفاده از فناور‌های دیجیتال به میزان قابل توجهی شیوع و گستردگی پیدا کرده است.

 

اما فناوری دیجیتال چیست؟ فناوری‌های دیجیتال را می‌توان به دو دسته فناوری‌های نگه‌دارنده و فناوری‌های تحول‌آفرین تقسیم کرد. فناوری‌های نگه‌دارنده فناوری‌هایی هستند که بکارگیری آن‌ها در هر برهه زمانی در سازمآن‌ها منجر به کسب مزیت رقابتی نمی‌شود، اما عدم وجودشان می‌تواند فعالیت روزانه سازمان را مختل کند. اینترنت مثال خوبی برای این دسته از فناوری‌ها است. اما فناوری‌های دیجیتال تحول‌آفرین، آن دسته از فناوری‌هایی هستند که نبودشان لزوما باعث اختلال در عملکرد یک سازمان نمی‌شود، اما حضورشان می‌تواند منجر به کسب مزیت رقابتی شود.

مرکز رشد و نواوری دانشگاه بین المللی چابهار از افراد صاحب ایده و شرکت‌هایی که در زمینه‌های ذیل فعالیت دارند دعوت به عمل می‌آورد:

  • برنامه نویسی
  • انیمیشن
  • طراحی سه بعدی
  • آزمایشگاه مجازی
  • طراحی محتوا (عکس، فیلم، ویرایش، طراحی، فتوشاپ، گرافیک)
  • تدوین محتوا
  • طراحی سایت
  • امنیت شبکه
  • رمزارزها
  • و ……

 

۷- باغ نوآوری

دانشگاه بین المللی چابهار اهمیت ویژه‌ای برای زیست بوم گیاهی منطقه قائل است و در راستای استفاده از پتانسیل‌های موجود کشاورزی و پوشش گیاهی منحصر بفرد شهرستان چابهار، مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار اقدام به تاسیس باغ نوآوری کرده است. لذا از افراد و شرکت‌هایی که در زمینه گیاهان گرمسیری، گیاهان دارویی و کشاورزی هوشمند صاحب ایده و کسب و کار هستند دعوت به عمل می‌آورد تا کسب و کار خود را در مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار شکوفا کرده و همچنین از خدمات ارائه شده در این مرکز بهرهمند شوند.

 

۸- انرژی‌های نو

سوخت و انرژی در دنیا به سوخت‌های فسیلی و غیرفسیلی و یا انرژی‌های تجدیدپذیر و غیرقابل تجدید، دسته‌بندی می‌شود. علاقه به استفاده از سوخت‌های غیرفسیلی و تجدیدپذیر به‌طور فزاینده‌ای در جهان رو به افزایش است. دلیل آن هم مزایای این نوع از انرژی‌ها نسبت به انواع فسیلی و غیرقابل تجدید است. مهم‌ترین مزیت انرژی‌های تجدیدپذیر همان‌گونه که از نام آن‌ پیداست، قابلیت تجدیدپذیر بودن آن است. سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و ذغال‌سنگ در میلیون‌ها سال پیش به‌وجود آمده‌اند. مصرف فزاینده سوخت‌های فسیلی، موجب کاهش آن‌ها می‌گردد، چراکه میلیون‌ها سال دیگر زمان نیاز است تا دوباره به‌وجود آیند. به همین دلیل نمی‌توان در مورد این نوع از انرژی به‌عنوان یک منبع مطمئن تصمیم گرفت. انرژی‌های خورشیدی، بادی، زمین‌گرمایی و … ازجمله انرژی‌های تجدیدپذیر هستند که به مقدار فراوان در اکثر نقاط جهان یافت می‌شوند. از دیگر مزایای این انرژی‌ها می‌توان به میزان تأثیر آن‌ها بر محیط‌‌زیست در مقایسه با سوخت‌های فسیلی نام برد.

مجموعهاي از جريان انرژي و استفاده از آن‌ها را شامل ميشود كه بـه اسـتثناي مـوارد انـدكي،مانند انرژي زمينگرمايي، از تابش نور خورشيد ناشي مـيگردنـد. قابـل ذكـر است، انرژيهاي تجديدپذير آثار مخرب زيست محيطي نداشـته و در راسـتاي توسعه پايدار ميباشند.

به طور كلي، انرژي هاي تجديدپذير شامل موارد ذيل ميباشد: ۱- استفاده ازپتانسيل‌ آبي(نيروگاه آبي) ۲- انرژي باد ۳- انرژي خورشيدي ۴- انرژي زمين گرمايي ۵- انرژي بيوماس ۶- انرژي أمواج

 

افراد و شرکت‌هایی که در این زمینه‌ها صاحب ایده و کسب و کار هستند می‌توانندبه مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار مراجعه کنند تا کسب و کار خود را شکوفا کرده و همچنین از خدمات ارائه شده در این مرکز بهرهمند شوند.

 

۹- صنایع نرم و فرهنگی

امروزه دارایی‌های نرم و فرهنگی کشورها، جایگاه و اقتدار کشورها را در عرصه‌های مختلف ملی و بین‌المللی رقم می‌زند. ﺟﻤﻬﻮﺭﻱ ﺍﺳﻼﻣﻲ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺑﺎ سابقه طولانی، غنی و کم‌نظیر ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﻣﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺗﺎﺛﻴﺮﮔﺬﺍﺭﺍﻥ و بازیگران فعال این حوزه در دنیا ﺑﺎﺷﺪ. مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار مجموعه‌ای است که به عنوان اولین و تخصصی‌ترین بخش در اقتصاد فرهنگ بنیان، در جنوب شرق کشور، محيطي مناسب براي استقرار، رشد، توسعه و شکوفایی مؤسسات و شرکت‌های فرهنگ بنیان را فراهم می‌آورد و شرکت‌های فناور مستقر در آن در تعامل سازنده با دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات پژوهشی و فناوری به فعاليت‌هاي فنّاورانه در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری می‌پردازند. هدف اصلي مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار، تسهیل در امر خلق ایده، تولید و توزیع محصولات و خدماتی است که ماهیت فرهنگی دارند. اهم اين فعاليت‌ها شامل نیازسنجی، ايده‌پردازی، تحقیق و توسعه، طراحي مهندسي، ثبت مالكيت فكری، تجاری‌سازی، انتقال فناوری، فروش و پشتیبانی بعدي براي تحقق محصولات فناوری نرم و صنایع خلاق فرهنگی استان و همچنين عرضه ساير خدمات تخصصي در این قلمرو مي‌باشد.

شرایط پذیرش در مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار

  • داشتن ایده محوری: ايده محورى، محصولى است كه مى خواهيد طى مدت استقرار در مركز رشد دانشگاه بین المللی چابهار ايجاد كنيد يا توسعه دهيد.
  • داشتن طرح كسب و كار(business plan) براى ايده محورى: اين طرح، علاوه بر تشريح ابعاد و ارزش های علمى-فنى ايده محورى، اقتصادى بودن سرمايه گذارى بر روى آن را نیز توجيه مى كند.
  • داشتن گروه كارى:حضور تمام وقت حداقل ۱ نفر دانش آموخته مقطع كارشناسى (داراى تخصص مرتبط با ايده محورى) در گروه كارى ضرورى است. گروه كارى مى‌تواند يك شركت ثبت‌شده يا هسته اوليه شركتى باشد كه در آينده نزديك به ثبت خواهد رسيد.
  • داشتن توانایی هاي علمی و تخصصی لازم جهت تبدیل ایده به ثروت
  • واحد فناور باید داراي ترکیب نیروي انسانی مناسب باشد.
  • داشتن برنامه ریزي لازم جهت ایجاد کارآفرینی.
  • مبتنی بر نیاز داخلی کشور
  • منجر به اشتغال زایی و تولید کسب و کار گردد و از نیروهای متخصص دانش آموختگان دانشگاه ها استفاده نماید.
  • محل اقامت: اقامتگاه قانونى شرکت و محل سکونت حداقل ۲ نفر از کارشناسان تمام وقت گروه کارى در محدوده استان سیستان و بلوچستان باشد.

تسهیلات و مزایا مرکز رشد مک هاب

شرکت­های نوپا که با هدف توسعه فناوری آغاز به فعالیت می­نمایند، عموماً مجموعه­ای كوچك و در عین حال دارای نقش مؤثری در رونق اقتصادی، تولید فناوری و به تبع آن كارآفرینی هستند. از یكسو فشار سنـگین هزینه­های راه­اندازی كه با توان مالی آنان سازگاری ندارد و عدم برخورداری از تجربه لازم برای رفع موانع اولیه از سوی دیگر، به بار نشستن تلاش‌های آنان را در هاله‌ای از ابهام و تردید قرار می­دهد. ریسك بالا و عدم تضمین موفقیت، تا آن حد جدی است كه بسیاری از نیروهای مستعد و دارای پتانسیل، از جمله بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی نسبت به راه­اندازی شرکت­های خصوصی فناور رغبت نشان نمی­دهند.

توسعه این شرکت­ها در گرو ایجاد زیرساخت­های لازم برای کاهش خطرپذیری آنها در دوران شروع فعالیت می­باشد. یکی از این زیرساخت‌ها، مراکز رشد و نوآوری هستند. از اینرو  مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار یک بسته حمایتی ویژه موثر برای هسته‌ها و واحدهای فناور مستقر در این مرکز تدارک دیده است که به صورت خلاصه در چارت زیر نشان داده شده است.

مزیت‌های استقرار:

  • بهره مندی از دفتر کار مجهز در دانشگاه بین المللی چابهار
  • اسکان در مجتمع اقامتی دانشگاه ویژه متقاضیان غیر بومی
  • امکان فعالیت در منطقه آزاد چابهار
  • بهره مندی از سیستم های رایانه ای پر قدرت
  • استفاده از امکانات و زیرساخت‌های مشترک در قالب فضای اداری، سالن‌های همایش، اتاق‌های جلسات
  • ارائه خدمات مشاوره‌ کسب و کار
  • برگزاری دوره های آموزشی تخصصی مالی، حقوقی، فنی، مدیریتی، بازاریابی، برندینگ، و عارضه‌یابی کسب ‌وکار
  • بهره مندی از خدمات تجاری سازی (جذب سرمایه گذار، حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی و…)
  • بهره‌برداری از ارتباطات ایجاد شده با سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی در سراسر کشور
  • ایجاد شبکه تعاملی بین صنعتگران و تجار محلی و شرکت های مستقر
  • استفاده از معافیت های مناطق آزاد
  • استفاده از ظرفیت های صادراتی مناطق آزاد

فرآیند پذیرش

۱- آیین نامه‌ها و فرم‌ها

  • کاربرگ اولیه پیش رشد
  • گزارش عملکرد دوره پیش رشد
  • فرم ارزیابی دو ماهه
  • درخواست صدور کارت شناسایی
  • رزومه اعضای واحدها
  • فرم ارزیابی گزارش کار
  • گزارش پيشرفت واحدها
  • مدارک مورد نیاز جهت پذیرش و استقرار

۲- شرح جزئی مراحل فرآیند پذیرش

  • مراجعه به مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار (حضوري و یا مکاتبه از طریق ایمیل) جهت مشاوره اولیه در خصوص طرح و یا ایده مد نظر
  • تکمیل کاربرگ ورود به مرحله پیش رشد و فرم هاي مربوطه
  • انجام داوري و ارزیابی طرح از نقطه نظر عمومی، اقتصادي و فنی
  • برگزاري جلسه مصاحبه و مشاوره حضوري با کارشناسان مرکز رشد
  • تهیه پاورپوینت در خصوص دفاع از ایده شامل
  • برگزاري جلسه دفاع از ایده واحد فناور با شوراي راهبردي مرکز رشد
  • تصویب طرح در شوراي راهبردي مرکز رشد براي ورود به مرحله پیش رشد
  • ارائه برنامه زمانبندي در مرحله پیش رشد
  • استخراج شاخص هاي ارزیابی مطابق با برنامه زمانبندي
  • ورود به مرحله پیش رشد (۶ ماهه)
  • نظارت بر انجام فعالیت هاي واحد فناور مطابق با شاخص هاي ارزیابی
  • تصمیم گیري در خصوص نحوه ادامه همکاري با مرکز رشد (تمدید ۳ ماهه مرحله پیش رشد، ورود به مرحله رشد یا
  • خروج به عنوان واحد فناور نا موفق از مرکز رشد)
  • تصمیم گیري در خصوص مالکیت فکري و معنوي طرح
  • تکمیل کاربرگ ورود به مرحله رشد و فرم هاي مربوطه
  • تصویب طرح در شوراي راهبردي مرکز رشد براي ورود به مرحله رشد

 

۳-پذیرش

جهت نیل به اهداف استراتژیک مرکز رشد دانشگاه بین المللی چابهار، روند کلی مرکز بر مبنای مطالعات و بررسی‌های کارشناسی و نیز بومی‌سازی مدل‌های کارآمد بین‌المللی ارائه می‌گردد. شکل ذیل، شماتیک کلی این نقشه راه، جایگاه و چگونگی تعامل مرکز رشد با پارک فناوری، مرکز نوآوری و دوران پیش رشد را نشان می‌دهد.

ورودی مرکز رشد به گونه‌ای طراحی گردیده است که کارآفرینان داخلی دانشگاه بین المللی چابهار که در مرکز نوآوری دوران پیش رشد خود را گذرانده‌اند، پس از طی دوران پیش رشد در مرکز نوآوری، به دوران رشد در مرکز رشد وارد شوند. در عین حال، کارآفرینان خارج از دانشگاه، لازم است که ابتدا به دوران پیش رشد وارد شده و پس از گذراندن آن با موفقیت، در صورت داشتن صلاحیت علمی، فنی و کسب و کاری لازم به دوران رشد وارد گردند.

فرآیند دوران رشد نیز به گونه‌ای تعبیه شده است که کارآفرینان پس از طی دوران پیش رشد و رشد با موفقیت، می‌توانند وارد بازار کار شوند.

اشتراک گذاری